Buiksloterweg 99, 1031 CJ, AmsterdamMa - Vrij: 07:00 - 17:00 /

Actueel

Vragenlijsten voor anderstaligen

Heb je vragenlijsten voor anderstaligen nodig of zoek je een tool om vragenlijsten in te zetten? Wij delen onze mogelijkheden op dit gebied!

Nedtalk is sinds 2011 gespecialiseerd in het maken en toepassen van vragenlijsten voor anderstaligen. Wij delen wat er mogelijk is met de vragenlijsten.

Vragenlijsten voor anderstaligen in de zorg

Het online vragenlijsten systeem ontstond voor de huisartsenpraktijk. Oprichter van Nedtalk, huisarts Hans Nederhof, wilde zijn anderstalige patiënten beter begrijpen. Het idee voor een vragenlijsten systeem was geboren.

Via Health Communicator kunnen anderstalige patiënten, en ook Nederlandstalige patiënten, aangeven wat de belangrijkste klachten zijn. De antwoorden op de vragenlijst komen direct in het HIS te staan, in het Nederlands. Bij bepaalde vragenlijsten als de 4DKL wordt de score automatisch berekend.

De arts weet daarom al voor het consult met welke klachten de patiënt kampt. De belangrijkste antwoorden staan bovenaan. Hierdoor speelt de taalbarrière een kleinere rol tijdens het consult.

Heeft de arts nog een aantal vervolgvragen? Dan zet hij Sneltolk in: dit is een systeem met gecertificeerde, online vertalingen. Sneltolk gebruik je op de telefoon, een tablet of de computer. Het enige wat je nodig hebt is een account en internetverbinding.

Ook is er de optie dat patiënten zich in hun eigen taal kunnen voorbereiden op het consult. Lees meer daarover op de website van de Universiteit van Amsterdam.

Onderzoek onder anderstaligen

Health Communicator, het online vragenlijsten systeem, is ook te gebruiken voor onderzoeksdoeleinden. Wil je het onderzoek uitvoeren onder een anderstalige populatie, dan kan je ons systeem daarvoor gebruiken.

Het systeem is geschikt voor allerlei talen, waaronder Arabisch en Turks. Is de doelgroep laaggeletterd? Dan kunnen we audiovisuele ondersteuning toevoegen. Het systeem leest de vragen en de antwoorden voor. Het antwoord dat wordt voorgelezen licht op.

Systeem voor eigen vragenlijsten

Wil je eigen vragenlijsten toevoegen aan het systeem? Dat kan! Neem met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Deel dit bericht